Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bosnisk-serbisk statsminister går av

Protesterer mot vestlig press.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren i bosnisk-serbiske Republika Srpska gikk fredag av i protest mot vestlig press. Dagen før fikk ni tjenestemenn sparken fordi de skal ha hjulpet ettersøkte krigsforbrytere.

Statsminister Dragan Mikerevic nekter å akseptere straffetiltakene som den internasjonale representanten i Bosnia har iverksatt mot det serbisk-styrte området.

- Jeg er ikke rede til å godta trusler og ultimatum fra den internasjonale representanten, sier Mikerevic. Han mener at tiltakene er et alvorlig brudd på grunnloven.

Det er den øverste internasjonale representanten i Bosnia, Paddy Ashdown, som har gitt beskjed om at de ni, blant dem flere politioffiserer, mister jobben. Han mener de har bidratt til at ettersøkte krigsforbrytere som Radovan Karadzic og Ratko Mladic fortsatt er på frifot. De er begge anklaget for krigsforbrytelser under krigen i Bosnia-Hercegovina i 1992-95.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media