OMDØPER BROA: Denne broa får et nytt navn etter kuppet. Foto:  AP Photo/Emrah Gurel / NTB Scanpix
OMDØPER BROA: Denne broa får et nytt navn etter kuppet. Foto:  AP Photo/Emrah Gurel / NTB ScanpixVis mer

Bosporus-broa omdøpes «til ære for de sivile som døde da de sto opp mot kuppmakerne»

Ny endring etter kuppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkias statsminister Binali Yildrim sier mandag kveld at Bosporus-broa omdøpes til «Den 15. juli-martyrenes bro», til ære for de sivile som døde da de sto opp mot kuppmakerne.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Avgjørelsen om å omdøpe broa som strekker seg over Bosporus-stredet, og som forbinder den asiatiske og europeiske siden av Tyrkia, ble tatt i et kabinettmøte mandag.

Natt til lørdag 16. juli innledet en fraksjon fra det tyrkiske forsvaret et kuppforsøk mot president Recep Tayyip Erdogan, skriver NTB.

Noen timer senere kunngjorde Erdogan at kuppforsøket var slått tilbake. Han erklærte også at kuppmakerne ville bli hardt straffet.

Over 300 mennesker skal ha mistet livet under kuppforsøket, mange av dem sivile.

Over 9.000 mennesker er pågrepet, de fleste av dem soldater og offiserer.

Over 50.000 offentlig ansatte som anklages for å ha støttet kuppmakerne, har de siste dagene fått sparken eller er suspendert fra sine stillinger.

Onsdag erklærte Erdogan unntakstilstand i tre måneder i møte med det han kaller en terrortrussel. Menneskerettigheter er også satt til side i landet.

KUPPFORSØKET: Militære styrker prøvde å ta over makten i Tyrkia. President Erdogan sitter fortsatt med makten. Dette er en oversikt over hva som skjedde i Tyrkia. Video: CNN/Reuters/Scanpix/Storyful/AP. Vis mer