FORTVILET OVER DOMMEN: Zubeidat Tsarnaev skrev i en WhatsApp-melding at USA vil brenne. Hun har tidligere uttalt at hun kommer til å anke sønnens dødsdom. Foto: AP
FORTVILET OVER DOMMEN: Zubeidat Tsarnaev skrev i en WhatsApp-melding at USA vil brenne. Hun har tidligere uttalt at hun kommer til å anke sønnens dødsdom. Foto: APVis mer

Boston-bomberens mor skriver at USA vil brenne

Sendte melding til sønnens supporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til Boston-bomberen Dzokhar Tsarnaev, Zubeidat Tsarnaeva, skal i en melding ha skrevet at «Amerika vil brenne i flammer i en evig og skremmende brann» for å ha dømt hennes sønn til døden.

I en WhatsApp-melding som nettavisen Vocativ har fått tak i, skal moren til den dødsdømte ha sendt ut rasende meldinger til hennes nærmeste etter at sønnen fikk dødsstraff for sin rolle i Boston Maraton-bombene i 2013.

«De tror at de dreper oss og feirer dette, men det er vi som vi skal feire når Allah gir oss sjansen til å se dem brenne i en evig flamme» skrev Zubeidat Tsarnaeva søndag i en WhatsApp melding til Zarina Kasenova, en støttespiller av sønnen.

Kasenova og andre anti-amerikanske tilhengere av Dzhokhar Tsarnaev har samlet inn penger til hans forsvar.

En skjermdump av meldingen ble oppdaget på gruppen "Support Dzhokhar Tsarnaev "som drives av en venn av familien på det russisk sosiale nettstedet VKontakt.

På fredag vedtok en enstemmig jury å straffe 21-åringen til døden for sin rolle i å detonere to bomber under Boston Maratonet i 2013, som drepte tre mennesker og skadet mer enn 260 andre. Tsarnaevs forsvarsadvokater, som ikke bestrider at han og hans storebror Tamerlan sto bak angrepene, mente at han fortjente livstid i fengsel i stedet.

Boston-bomberens mor skriver at USA vil brenne