GLEDE: Politiet gratulerer hverandre etter aksjonen i hvor den 19 år gamle terrormistenkte, Dzjokhar Tsarnajev, i natt. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
GLEDE: Politiet gratulerer hverandre etter aksjonen i hvor den 19 år gamle terrormistenkte, Dzjokhar Tsarnajev, i natt. Foto: ØRJAN ELLINGVÅGVis mer

Boston jubler for politiheltene

Jubelscener da den terrormistenkte 19-åringen ble tatt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WATERTOWN (Dagbladet): Hundrevis av evakuerte beboere og skuelystne samlet seg da politiet i Watertown utenfor Boston gikk til aksjon fredag kveld i et fredelig villastrøk. Der skal de ha funnet den siste av de to mistenkte for bombene mot Boston Marathon mandag, Dzjokhar Tsarnajev.

Dagbladet sto utenfor da politiet etter en dramatisk aksjon med både skyting og bruk av sjokkgranater klarte å pågripe 19-åringen i live. Han skal ha gjemt seg i en båt som sto på land bak et bolighus.

Dermed brøt Boston-området ut i en voldsom jubel og lettelse. Nå er politiet de store heltene.

High five - Jeg er så glad for at det er over. Jeg er så takknemlig for den fantastiske innsatsen til politiet, sier Inas Mehdi til Dagbladet.

Hun var en av de nærmeste naboene til 19-åringens skjulested, og ble evakuert av politiet. Sammen med datteren Zeinab (3) ble hun dermed vitne til politiaksjonen på et par hundre meters avstand.

Da det hele var over, begynte politiet selv spontant å juble og gi hverandre «high fives». De evakuerte naboene og skuelystne svarte med en overstrømmende applaus.

Etter hvert vokste folkemengden. Så kom de amerikanske flaggene og folk som taktfast ropte «USA! USA!»

Sinne Mange var naturlig nok også sinte på den terrormistenkte som har skapt en voldsom sorg og frykt i Boston-området de siste dagene.

- Jeg håper du råtner i helvete, din drittsekk, ropte en.

Andre hadde enda kraftigere uttrykk for å beskrive sine følelser.

Helt siden terrorangrepet mandag, og særlig gjennom fredagen har Boston vært en fryktens by etter at Dzjokhar og broren Tamerlan (26) havnet i en voldsom skuddutveksling med politiet natt til fredag.

De to kastet også eksplosiver på politiet. Tamerlan ble drept, mens Dzjokhar klarte å rømme. Fredag jaktet 9000 politimenn på ham i Boston-området. Samtidig ble folk bedt om å holde seg innendørs med døra låst, mens skoler og arbeidsplasser holdt stengt. Dermed liknet storbyen Boston mest på en skremmende spøkelsesby. 

Strømmer ut Aksjonen kom etter at myndighetene på en pressekonferanse 20 minutter tidligere, ved 18-tida lokal tid, opphevet den innstendige oppfordringen om at folk måtte holde seg hjemme.

GLEDE: Stadig flere mennesker strømmet til for å feire at den terrormistenkte var tatt. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
GLEDE: Stadig flere mennesker strømmet til for å feire at den terrormistenkte var tatt. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer

- Vi hadde nettopp fått høre at vi kunne gå ut igjen. Så kom vi hit jeg står nå. Da hørte jeg plutselig sirener og politibiler som kom forbi i full fart. Deretter må jeg ha hørt minst 50 skudd, forteller Inas Mehdi til Dagbladet.

Gjennom hele dagen hadde hun holdt seg hjemme med datteren.

- Jeg ble selvfølgelig veldig redd da jeg hørte skuddene, forklarer Mehdi.

Nå trekker hele Boston-området et gedigent lettelsens sukk. Fortsatt er sorgen stor etter terrorangrepet mandag som drepte tre og skadet mer enn 170 mennesker, men frykten for at gjerningsmannen fortsatt er på frifot, er borte. Mange benyttet derfor fredagskvelden til å strømme ut i gatene og feire.

- Hva synes du om at han ble tatt i live?

TAKKNEMLING: Inas Mehdi med datteren Zeinab (3) på armen jublet av glede da arrestasjonen var et faktum. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
TAKKNEMLING: Inas Mehdi med datteren Zeinab (3) på armen jublet av glede da arrestasjonen var et faktum. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer

- Det er bra. Jeg håper han må slite med mareritt om hva han har gjort resten av livet. Det er en passende straff, og dette bør være en kraftig lærepenge for alle som vurderer å gjøre noe liknende, sier Mehdi.

HELT: Politiet ble omfavnet som popstjerner da de måtte forsere folkemengden etter politiaksjonen. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
HELT: Politiet ble omfavnet som popstjerner da de måtte forsere folkemengden etter politiaksjonen. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG Vis mer