Boston stenges

Boston er gjort til en festning foran Demokratenes landsmøte som åpner i dag. Demonstranter raser over å måtte holde seg til et inngjerdet område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOSTON (Dagbladet): Når tidligere president Jimmy Carter entrer talerstolen for å åpne møtet her i Boston i ettermiddag norsk tid, er det innenfor et hermetisk lukket område. Alle veier rundt det store Fleet-senteret er avstengt, alle post- og søppelkasser i området fjernet, helikoptre svirrer i lufta, politibåter ligger i havna og bare de med detaljerte adgangskort vil være i nærheten.

Det er imidlertid ikke så få, i tillegg til de 4353 delegatene fra alle USAs stater, skal rundt 15 000 journalister dekke landsmøtet.

Saksøker byen

Mange rømmer byen. Ifølge meningsmålingsinstituttet ved Suffolk University tar to tredjedeler av alle pendlere inn til byen fri mens landsmøtet står på.

De første søksmålene mot Boston by er allerede kommet.

Butikker taper store beløp fordi store gateområder er stengt og protestgruppene vil ikke finne seg i å være inngjerdet.

Anti-Bush-grupper

Femten protestgrupper har fått formell tillatelse til å demonstrere, men ved siden av dem er det en hærskare uformelle demonstranter.

Det store flertallet av dem er anti-Bush-grupper, som «Milliardærer for Bush» og «Run Against Bush». Andre som har trukket til landsmøtebyen for å få oppmerksomhet er kinesiske Falun Gong-aktivister, kvekere og Palestina-grupper.

Ikke Bush-snakk

John Kerry er på en valgkamptur som vil ende opp i landsmøtebyen onsdag kveld.

I et intervju med The New York Times sier han at landsmøtet ikke må bli en parade av angrep på George W. Bush.

-  Jeg vil at møtet skal bli en bekreftelse på hvorfor jeg vil bli president og hva jeg vil gjøre som president, sier han.

Samtlige talere på det fire dager lange gigantarrangementet har fått beskjed om å tone ned Bush-kritikken.

STÅR VAKT: Et stort oppbud av politi skal bevokte Demokratenes landsmøte i Boston.