Bot for overdose til baby

Riksadvokaten ber politiet i Bodø utferdige bøter til en overlege og en tidligere assistentlege ved Nordland Sentralsykehus, etter en overdose hjertemedisin som tok livet av en 24 dager gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i fjor sommer at den lille gutten ble lagt inn på sykehuset på grunn av surstoffmangel. Gutten var tidligere operert for en alvorlig hjertelidelse ved et sykehus i Sveits.

Ved Nordland Sentralsykehus fikk gutten ved minst ett tilfelle en overdose hjertemedisin, ti ganger så mye som riktig mengde. Han døde av feilmedisineringen.

Anket

Statsadvokaten i Nordland henla saken som intet straffbart forhold. Foreldrene anket til Riksadvokaten, som nå ber bodøpolitiet utferdige forelegg for de to legene, skriver Nordlands Framtid.

Faren sier til avisen at han er lettet over at Riksadvokaten plasserer ansvaret for sønnens dødsfall hos legene. En mulig årsak til feilmedisineringen kan ha vært kommunikasjonssvikt mellom faren og legene, omkring doseringsspørsmålet. Faren har hevdet at han på forespørsel oppga riktig dose, og mener det uansett må være sykehusets ansvar å forsikre seg om at riktig dose blir gitt.

(NTB)