Bot på 500.000 kroner etter dødsbrann

Kvinne omkom i brann på sykehjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheim kommune er ilagt en bot på 500.000 kroner som foretaksstraff etter at en 79 år gammel kvinne døde i en brann på Buran Sykehjem 6. desember 2005.

Politimesteren i Sør-Trøndelag har utferdiget forelegget, som gjelder brudd på to bestemmelser i helsepersonelloven, går det fram av en pressemelding fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

Trondheim kommune opplyser i en pressemelding at rådmannen vil foreslå for formannskapet at kommunen godtar forelegget.Fratatt trygghetsalarm Tordis Lien Brandt, som omkom i brannen, bodde på sykehjemmet. Hun satt i rullestol, var fratatt sin trygghetsalarm og var uten tilsyn i om lag to timer. Da det oppsto brann var hun ute av stand til å varsle betjeningen. Statens helsetilsyn har hatt saken til uttalelse og begjærte påtale, opplyser politiet i pressemeldingen.

Der går det også fram at Trondheim kommune har brutt helsepersonellovens paragraf 4 ved at kvinnen ikke fikk forsvarlig helsehjelp i henhold til hennes behov.

- Har lært mye Kommunen har også brutt lovens paragraf 16, ved at virksomheten ikke var organisert godt nok, slik at de ansatte ved institusjonen kunne overholde sine plikter om å yte forsvarlig helsehjelp.

- Vi har lært mye av det som skjedde og har intensivert innsatsen for å hindre at noe slikt skjer igjen, sier kommunaldirektør Tor Åm i pressemeldingen fra Trondheim kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer