Bot til søppelsynderne

Nå vanker det søppelbøter hvis du ikke benytter Oslos søppelbøtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For å hindre at Oslo ender opp som en svinesti i sommer, skal politi, trafikkbetjenter og parkvakter ut med gebyrblokka.


500 kroner fattigere kan du bli hvis du kaster fra deg sneiper, poser, ølflasker eller hundebæsj på bakken.

Bare 12 personer har fått bot for småforsøpling siden 2004, men nå trapper Oslo kommune for alvor opp kampen mot avfallsynderne. Også parkvakter får nå bøtemyndighet, skriver Aftenposten i dag.

- Folk er for dårlige til å kaste søppel der det skal. Enkelte klager på at vi er for dårlige til å tømme søppelbøttene, men vi finner ofte helt tomme dunker bare fem meter bortenfor dem som er overfylt av søppel. Det handler om å se seg litt rundt. Derfor vil vi nå gjøre et krafttak mot forsøpling, sier informasjonssjef Anne Aakervik i Oslo kommunes friluftsetat til avisa.

Hun håper at uniformerte vakter og politiets nærvær i parker og friluftsområder vil endre folks holdning til å la plast og annet bøss bli liggende på bakken.

Er nordmenn for søplete? Si din mening!

500 KR FATTIGERE: Blir du hvis søppelpolitiet tar deg på fersk gjerning i Oslo i sommer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/Scanpix
500 KR FATTIGERE: Blir du hvis søppelpolitiet tar deg på fersk gjerning i Oslo i sommer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer