Botaniker: - Ny Sp-logo er ikke en firkløver

Senterpartiets nye logo er ikke en firkløver, men en gauksyre, sier botaniker om blomsten som står som symbol for Senterpartiet.

INGEN FIRKLØVER: Ny flause for Senterpartiet da den nye logoen viser seg å ikke være en firkløver. Foto: Photobucket / Senterpartiet
INGEN FIRKLØVER: Ny flause for Senterpartiet da den nye logoen viser seg å ikke være en firkløver. Foto: Photobucket / Senterpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiets nye logo er ikke en firkløver, men en gauksyre, sier botaniker om blomsten som står som symbol for Senterpartiet.

Sp har fått litt pepper for sin nye logo som ble presentert mandag denne uken. Formgivere har blant annet omtalt den som enkel og amatørmessig - altså ikke helt i tråd med partiets ønske om å presentere «en ny kløver som er friskere i formen».

Men ifølge botaniker Kristina Bjureke ved Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo er det slett ingen kløver Senterpartiet nå pryder seg med.

- Dette er ikke en frikløver, men en gauksyre. Om deres mening var å ha en helt vaskeekte kløver, så har de slurvet, sier hun til Nettavisen.

Mens firkløver symboliserer hell og lykke, er det ifølge eksperten ingen symbolikk rundt gauksyre.

- Men den smaker godt, opplyser Bjureke.

Gauksyre har en jevn bladkant, mens kløverbladet har tannete kant, ifølge botanikeren. Hun legger til at hun synes den nye logoen er pen, men at hun er litt overrasket over at «landbrukspartiet» Senterpartiet har tatt feil blomst.

Firkløveren brukes som logo av flere sentrumspartier i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer