Bøtelagt for blærespreng

ARENDAL (Dagbladet): Frode Åbelvik (38) hadde ulidelig blærespreng og fant ingen toaletter i Arendal sentrum. Nå kjemper han i retten for å slippe å betale de 3000 kronene han fikk i bot etter å ha tisset i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Åbelviks historie startet etter en kjapp restauranttur en kveld i mars i år. Utenfor merket Åbelvik at han måtte på do, men dørvaktene nektet å slippe ham inn.

I Arendal sentrum finnes ingen offentlige toaletter. Etter restaurantenes stengetid er det komplett umulig å tømme blæra uten å gjøre noe ulovlig.

- I tre kvarter gikk jeg gatelangs og lette etter en løsning. Til slutt ble presset så stort at jeg bare måtte stille meg ytterst på bryggekanten i Pollen og lense. Men ikke en dråpe falt på brygga, understreker han.

Mens Åbelvik tømte blæra, kom politiet forbi. De tok ham med til fyllearresten fordi de mente at han ikke hadde oppgitt personalia.

- Jeg sa hva jeg het, men manglet legitimasjon, hevder Åbelvik.

Oppholdet på politistasjonen endte med et forelegg på 3000 kroner for urinering på offentlig sted. Det paradoksale er at om Åbelvik hadde ligget med båt ved brygga, kunne han straffritt ha tisset over rekka.

Frode Åbelvik har nektet å betale boten. Fredag kjempet han derfor for sin rett i Nedenes tingrett:

- Det er en menneskerett å få tisse. Det er jo verdens naturligste ting. J eg skal om nødvendig forfølge saken til topps i rettssystemet, sier Frode Åbelvik til Dagbladet.

PÅ ÅSTEDET: - Bryggekanten ble min redning i nøden. Det er urimelig å gi meg bot når byen helt mangler offentlige toaletter, sier 38-årige Frode Åbelvik.