Bøtelagt for blærespreng

ARENDAL (Dagbladet): Frode Åbelvik (38) hadde ulidelig blærespreng og fant ingen toaletter i Arendal sentrum. Nå kjemper han i retten for å slippe å betale de 3000 kronene han fikk i bot etter å ha tisset i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frode Åbelviks historie startet etter en kjapp restauranttur en kveld i mars i år. Utenfor merket Åbelvik at han måtte på do, men dørvaktene nektet å slippe ham inn.

I Arendal sentrum finnes ingen offentlige toaletter. Etter restaurantenes stengetid er det komplett umulig å tømme blæra uten å gjøre noe ulovlig.

- I tre kvarter gikk jeg gatelangs og lette etter en løsning. Til slutt ble presset så stort at jeg bare måtte stille meg ytterst på bryggekanten i Pollen og lense. Men ikke en dråpe falt på brygga, understreker han.

Mens Åbelvik tømte blæra, kom politiet forbi. De tok ham med til fyllearresten fordi de mente at han ikke hadde oppgitt personalia.

- Jeg sa hva jeg het, men manglet legitimasjon, hevder Åbelvik.

Oppholdet på politistasjonen endte med et forelegg på 3000 kroner for urinering på offentlig sted. Det paradoksale er at om Åbelvik hadde ligget med båt ved brygga, kunne han straffritt ha tisset over rekka.

Frode Åbelvik har nektet å betale boten. Fredag kjempet han derfor for sin rett i Nedenes tingrett:

- Det er en menneskerett å få tisse. Det er jo verdens naturligste ting. J eg skal om nødvendig forfølge saken til topps i rettssystemet, sier Frode Åbelvik til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer