Bøtelagt for lurestripp

To underholdere på danskebåten er i Oslo tingrett dømt til 10 000 kroner i bot hver etter å ha lurt en kvinne til å strippe naken foran 200 tilskuere på danskebåten. Totalt vil stuntet koste arrangørene 76 000 i bøter og oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene er tiltalt for ærekrenkelse. En junikveld i 2000 på M/S Color Festival fikk de kvinnen og fem andre til å delta i en strippelek. Deltagerne måtte først kvalifisere sg gjennom en klinelek, deretter fikk de bind for øynene, og ble parvis dekket av søppelsekker der de skulle bytte klær med partneren. Uten at deltagerne fikk vite det ble søppelsekkene erstattet med gjennomsiktige sekker. De andre deltagerne stanset i tide, men kvinnen ble uvitende stående naken foran flere hundre publikummere.

- Jeg føler meg brukt i et kynisk spill, sa kvinnen gråtkvalt i retten under sin forklaring. Han har senere måttet søke psykologhjelp for å takle reaksjonene etter hendelsen.

De to tiltalte hevdet de ikke hadde ventet at kvinnen og hennes mannlige makker ville ta av seg undertøyet. Det gjorde heller ikke de andre deltagerne. Retten mente at de to hadde frembragt en situasjon der de hadde ansvaret for deltagerne, og hadde særlig plikt til å gripe inn.

Tingretten skriver i sin kjennelse at begge tiltalte har vist utilbørlig mangel på aktelse overfor fornærmedes moralske og personlige karakter.

Begge mennene ble idømt 10 000 i bot, subsidiært 20 dagers fengsel, og 3 000 kroner i saksomkostninger hver. De ble og dømt til å stå solidarisk ansvarlig for en oppreisning på 20 000 til kvinnen sammen med Brewery International, som var medarrangør for bransjecruiset på båten. Selskapet har allerede vedtatt en foretaksstraff på 30 000 kroner.