Bøtelagt for nakensjikane

Pastoren skjelte ut en nudist i seks minutter. Nå må han punge ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har pastor Ralph Ovadal i Christ the King Church i Monroe dømt or å ha skjelt ut kvinnen som oppsøkte en nudiststrand en sommerdag i Monroe. Men boten på 1000 dollar nektet han å betale. Dermed var det klart for ankesak.

Ovadal er kjent for å møte opp på parkeringsplassen til Mazomanie nudiststrand og protestere mot nudismen. Han har holdt flammende appeller, arrangert demonstrasjonstog, og hengt opp plakater hvor han tar sterk avstand fra den syndige aktiviteten på stranden.

Selv mener han sin egen aktivitet må beskyttes av grunnlovens paragraf om ytringsfrihet.

Seks minutters munnbruk

Men Nancy Erickson mente noe annet etter å ha blitt utsatt for Ovadals kampanje en sommerdag i 2001. Da hun steg ut av bilen sin på parkeringsplassen, og trodde hun var på vei til et forfriskende nakenbad ble hun møtt av en illsint pastor.

Sammen med en gruppe meningsfeller omringet Ovadal henne og ropte nedsettende ting i seks minutter. Erickson svarte med å banne, hyle, rekke tunge, og true med å blotte brystene sine foran dem.

Da hun senere fikk summet seg anmeldte hun forholdet til politiet. Ovadals opptreden gikk kraftig inn på henne, hevdet hun. Dommeren var helt enig med Erickson i at Ovadal gikk for langt.

- Dette er ikke en sak om ord, men om handlinger, sa aktor Jason Hanson ifølge nyhetsbyrået AP.

Dommeren ga ham rett, og opprettholdt boten til Ovadal på 1000 dollar. Selv har Ovadal varslet at han akter å anke saken til høyesterett.