Bøtelagt for vold - kona hadde voldsalarm

KRISTIANSUND (Dagbladet.no): Mannen som i morges skjøt og drepte kona utenfor politihuset i Kristiansund, er flere ganger bøtelagt for vold mot henne. Kvinnen anmeldte mannen for trusler, og hadde fått voldsalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle mannen av afghansk opprinnelse er bøtelagt to ganger for vold mot sin 26 år gamle kone. I tillegg anmeldte kvinnen ham fem ganger til Kristiansand-politiet for trusler. Det kom fram på en pressekonferanse i Kristiansund i ettermiddag.

Mannen er siktet for forsettlig drap, etter at han i mange vitners nærvær skal ha skutt kona si med et grovkalibret våpen utenfor politihuset i Kristiansund.

I juni i fjor ble mannen ilagt besøksforbud fram til 1. august i år. Allerede i desember 2000 fikk kvinnen voldsalarm. Politiet vil foreløpig ikke si om den noensinne er brukt.

Nektet avhør

Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet når de får etterforsket saken. Mannen har foreløpig nektet avhør før han får oppnevnt forsvarer. Han har bedt om Tor Erling Staff som har samtykket.

Det var mellom 10 og 15 vitner til drapet, og politiet vil bruke helga til avhør av dem og siktede.

Skutt uten forvarsel

Helt uten forvarsel dro mannen fram en pistol og skjøt kona to ganger uten for Kristiansund politistasjon. Deretter kastet han pistolen på henne og gikk inn og meldte seg.

Ekteparet, som er av afghansk opprinnelse, hadde en barnefordelingssak på gang i Nordmøre Tingrett. Den ligger i samme bygning som politihuset.

Rettsforhandlingene startet i går og skal ha gått rolig for seg. Klokka 8.30 i dag tidlig ankom de tinghuset, og helt uten forvarsel skjøt den 32 år gamle mannen kona (25) si.

- Jeg kjørte dem fra hotellet til tinghuset og det var ingen krangel i bilen, sier taxisjåfør Odd Kalmyr til Dagbladet.no.

To skudd

I bilen satt også mannens advokat og en tolk. Disse overnattet sammen med drapsmannen på Comfort Hotel Fosena, noen minutter unna rettssalen. Kona ble plukket opp på veien.

- Advokaten betalte turen med kredittkort og ekteparet gikk ut av bilen. Plutselig smalt det to skudd. Jeg kan se at mannen står over kona med pistolen, før han kaster den på henne. Deretter går han rett inn på politistasjonen, sier Kalmyr.

Etter det Dagbladet.no forstår bodde kvinnen i Eide kommune utenfor Kristiansund, mens mannen holder til i Kristiansand. Det er foreløpig uklart hvor lenge de har oppholdt seg i Norge, og hva som er bakgrunnen for barnefordelingssaken.

Paret har to barn på 6 og 7 år sammen.

Magnum

Dagbladet.no har også vært i kontakt med hotellet og de kan heller ikke melde om noe spesielt.

- Kvinnen ble skutt med en revolver av kaliber .357 Magnum. Hun ble skutt på kloss hold, sier politiinspektør Frederik Meringen til Dagbladet.no.

Én time senere døde kvinnen på sykehuset.

- Pågripelsen av mannen var udramatisk da han selv gikk inn på politivakten og meldte seg, sier Meringen.

Det skal ha vært også andre vitner på stedet, og politiet har startet avhør av disse.

BØTELAGT: Leder i etterforskningsseksjonen Kristian Gundersen, politiinspektør Fredrik Meringen og politifullmektig Åge Gustad avhører vitner og siktede i helgen.