Bøtelagt på grunn av lysende Simpson-hår

Plastdukken ble for sterk kost for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En plastdukke av tegnefilmheltinnen Marge Simpson førte til et lite hyggelig møte mellom den 57 år gamle bestemoren Susan Gates og lovens voktere.

Gates ble innhentet av en politipatrulje på motorveien i England og stoppet. Årsak: Barnebarnets lysende plastdukker av familien Simpson som stod oppstilt på dashbordet.

Dukken av Marge Simpson ble for sterk kost for trafikkpolitiet, som mente det lysende blå håret kunne forveksles med blålys, og at bestemoren dermed utga seg for å kjøre et utrykningskjøretøy.

Gates fikk bot på 350 kroner før hun fikk kjøre videre. Men saken er viet stor oppmerksomhet i britiske medier, som ikke legger skjul på at de mener politiet kan ha overreagert en smule.

- Disse lysene er veldig små, jeg kan ikke skjønne hvordan de skulle kunne misforstås som blålys. Figurene tilhører mitt ni år gamle barnebarn Owen. Jeg satte lysene i dem for at de skulle bli finere, sier bestefar Rodney til Porthmouth.co.uk.

- Dukkens hår lyste periodevis, og kunne bli oppfattet som et blinkende blått lys, sier en talsmann fra politiet til Portsmouth News.

Hun mener det er brudd på paragraf 13 i de engelske lysforskriftene for kjøretøy, men utelukker ikke at de vil annullere boten på 350 kroner etter en nærmere gjennomgang av hendelsen.

DUKKE TIL BESVÆR: Marge Simpsons hår fikk politiet til å se blått. Dukken på bildet er betydelig større enn den som stod på bestemor Gates dashbord.