Bøtelagte får pengene tilbake

Etter flere måneders kamp, har byrådet i Oslo gitt etter: 2 millioner kroner blir tilbakeført til folk som har fått parkeringsbøter i Rosenkrantzgate og Kristian IVs gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte skiltingen i de to gatene i Oslo sentrum har vært gjenstand for stor medieoppmerksomhet siden de kom opp 3. august i fjor. Trafikketaten ila i snitt 22 parkeringsbøter hver ettermiddag fordelt på 21 parkeringsplasser. De fleste bilistene trodde de hadde parkert lovlig.

14. januar ble skiltene fjernet, og nå får alle som har blitt ilagt parkeringsbot i perioden pengene tilbake. Det koster Oslo kommune omkring 2 millioner kroner.

- Skiltingen var vanskelig å forstå, så vanskelig at politiet til slutt fjernet de i midten av januar. Allerede på det tidspunktet var jeg innstilt på å ettergi gebyrene, sier byråd for samferdsel Peter N. Myhre (Fr.P).

Byråden snudde

Det passer dårlig med møtereferatene fra avdeling for samferdsel. Da problemene rundt skiltingen ble tatt opp i januar mente byråden at «det gis god nok informasjon om parkeringstilbudet». Mye tyder på at det er iherdig arbeid fra ilsinte bilister, og særlig fra den pensjonerte bilimportøren Knut Christian Hallan, som har fått byråden til å snu. Hallan har siden han ble ilagt bot i Rosenkrantzgate 3. november i fjor sendt hundrevis av brev til Trafikketaten, politiet, Oslo kommune, departementet og mediene.

- Dette er en enorm seier. Jeg har virkelig stanget hodet i veggen her. Det har gått så langt at folk har sagt til meg: «Hallan, nå orker vi deg ikke mer». Men jobbingen har gitt resultater, sier Hallan.

Sammen med flere andre bilister som følte seg urettferdig bøtelagt, forberedte han søksmål mot Trafikketaten og Oslo kommune. Nå ønsker Hallan at folk skal gi pengene til en konto for kreftsyke barn ved Ullevål sykehus.

- Dette var en prinsippsak. Nå vil jeg at pengene skal komme disse barna til gode, sier Hallan.

VANT FRAM: Knut Christian Hallan stilte seg i spissen for en folkeaksjon mot den urettferdige bøteleggingen i Rosenkrantzgate og Kristian IVs gate i Oslo. I går ga kommunen etter.