Bøtelegger lenker til nettgambling

Lotteritilsynet bøtelegger nettsteder som lenker til utenlandske nettsteder som tilbyr gambling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lotteritilsynet truer ABC Startsiden med dagbøter og politianmeldelse dersom de ikke fjerner lenker til utenlandske bookmakere på sine sider.

Tilsynet mener direktelinking og omtale av gamblingsidene til blant annet Centerbet og Ladbrokes er å anse som formidling av lotterier som er forbudt i Norge.

-Sensur ABC Startsidens redaktør Espen Udland mener Lotteritilsynets utspill minner om sensur. 

- Vil vi ha kinesiske tilstander og sensurere bort informasjon bare fordi den befinner seg utenfor Norge, spør Udland som trekker paralleller med Google og andre søkemotorer i Norge.

Trues med bøter 

Udland har mottat et brev der de trues med 5000 kroner i dagbøter og eventuell politianmeldelse dersom ikke linkene er fjernet innen 2. april. Udland har fått sine advokater til å svare tilsynet, og lurer på om det hele muligens beror på en misforståelse fra Lotteritilsynets side.

- Dette er ikke markedsføring, men mer å sammenligne med et bibliotek som viser til bøker om ulike tema - for eksempel gambling som i dette tilfelle. Lotteritilsynet vil med dette redigere vår redaksjonelle flate. Vi er en katalog som skal være komplett og vise brukerne hva de kan finne på nett, sier Udland til ABC Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer