Bøter og trygdekutt mot kjønnslemlestelse

Frp vil ha faste kontroller av underlivet til somaliske jenter fram til tenårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil ha jevnlige kontroller av underlivet til somaliske jenter og straffe dem som begår kjønnslemlestelse med fengsel, bøter og trygdekutt.

Frp-forslaget kommer fra to av partiets stortingspolitikere fra Telemark, Bård Hoksrud og Kåre Fostervold.

Hoksrud mener kommunehelsetjenesten bør gjøre regelmessige visuelle undersøkelser av alle jenter i risikogruppen fram til tenåringsalderen. Med risikogruppe mener han først og fremst somaliere.

- Kjønnslemlestelse har vært spesielt aktuelt i de somaliske miljøene, sier Hoksrud til Telemarksavisa.

Frp-politikeren går inn for at helsesøster allerede på ettårskontrollen bør informere om de helsemessige skadene barnet får av kjønnslemlestelse, og at det er ulovlig i Norge.

For personer som står bak kjønnslemlestelse vil det vanke strenge straffer hvis Frp-politikerne får det som de vil. Fostervold vil i tillegg sørge for at de ansvarlige får svi på pungen.

- Poenget er at straffene skal ha en preventiv effekt. Penger forstår alle. Derfor mener vi det er en idé å gi bøter, eller å kutte i sosialhjelpen for dem som mottar det, sier han.

(NTB)

VIL KONTROLLERE MER: - Poenget er at straffene skal ha en preventiv effekt, sier Frps Bård Hoksrud. Her i samtale med Frps formann Siv Jensen i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VIL KONTROLLERE MER: - Poenget er at straffene skal ha en preventiv effekt, sier Frps Bård Hoksrud. Her i samtale med Frps formann Siv Jensen i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer