DYR TRAFIKK:  I løpet av to timer ble 31 bilister stoppet av politiet, alle bøtelagt med 4200 kroner for å kjøre gjennom en vei med gjennomkjøring forbudt.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
DYR TRAFIKK: I løpet av to timer ble 31 bilister stoppet av politiet, alle bøtelagt med 4200 kroner for å kjøre gjennom en vei med gjennomkjøring forbudt. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Bøtla for mer enn 130 000 kroner på to timer

Politiet kontrollerte én gate på Sola i Rogaland. - Aldri sett liknende, sier politibetjent Tommy Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en dyr dag for trafikantene som valgte å kjøre gjennom Erlingveien på Sola i Rogaland i dag. Etter flere klager fra beboerne, valgte politiet i Stavanger å aksjonere mot bilene som benyttet seg av veien med gjennomkjøring forbudt. Det skulle vise seg å lønne seg.

- Vi tok en prøve før jul, og fant at mange brukte veien. I dag satte vi i gang et ganske stort apparat med sivile biler og så videre, sier politibetjent Tommy Stoltenberg som var blant dem som jobbet på stedet.

4200 kroner hver
I løpet av de to timene politiet aksjonerte, stoppet de hele 31 sjåfører som alle ble ilagt en bot på 4200 kroner for å ha kjørt gjennom veien ulovlig. Tilsammen utgjør dette en sum på over 130 000 kroner. Stoltenberg har aldri vært vitne til noe lignende.

- Jeg har jobbet ganske lenge med trafikk i politiet, og jeg har aldri vært med på noe likenende. Dette ville vært svært mange bøter selv om det hadde vært fart vi kontrollerte for, og når det i tillegg gjelder gjennomkjøring forbudt er det oppsiktsvekkende, sier Stoltenberg.

- Kunne tatt flere
Til tross for at hele 31 sjåfører ble stoppet i det korte tidsrommet på to timer, legger ikke politiet skjul på at de potensielt kunne tatt enda flere.

- Hadde vi hatt et enda større apparat kunne vi stanset flere. Med et par sivile biler til kunne vi kanskje stoppet opp mot 40 eller 50 biler i dag, sier politibetjenten.

Skylder på tidsklemma
Stoltenberg forstår at bøtene kan virke høye for noen, men mener likevel at hensynet til beboerne må komme først.

- Dette har vært et sted som har fått klager over lenger tid. Det er en snarvei folk bruker for å unngå kø, og det har vært enormt med biler her. Folk skylder på tidsklemma, men sikkerheten til beboerne er viktigere å ta hensyn til, mener han.