Botox-behandling kan ha utsatt pasienter for hivsmitte

Brukte én sprøyte på flere pasienter.

FEIL I PROSEDYREN: Feil i prosedyren ved Universitetssykehuset i Nord-Norge kan ha utsatt pasienter for smitte av hepatitt B,C eller hiv. Illustrajonsfoto: NTB scanpix
FEIL I PROSEDYREN: Feil i prosedyren ved Universitetssykehuset i Nord-Norge kan ha utsatt pasienter for smitte av hepatitt B,C eller hiv. Illustrajonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Feil prosedyre ved Botox-behandling kan ha utsatt pasienter for smitte av hepatitt B, C eller hiv ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, melder sykehuset i en pressemelding.

Ifølge Nordlys kan dette dreie seg om pasienter som har fått botox-injeksjoner ved sykehuset de siste seks årene.

Har brukt samme sprøyte I pressemeldingen melder sykehuset at feil i prosedyren ved Nevrologisk avdeling, i teorien kan ha utsatt for smitte.

Avdelingsoverlege ved Nevrologisk avdeling, Claus Albretsen, sier til Nordlys at sykehuset ikke har byttet ut sprøyten som ble brukt til botoxinjeksjoner mellom hver pasient.

- Det er blitt brukt én stor sprøyte på flere pasientet. Det er blitt byttet sprøytespiss, men beholdt denne sprøyta hvor det er mye væske. Denne trekkes tilbake for å forsikre at man ikke treffer muskler eller vev, og det kan ha medført at kroppsvæsle har kommet inn i sprøyten. Det er der smittefaren kan komme og feilen er begått, sier kommunikasjonssjef i UNN, Hilde Annie Pettersen, til Dagbladet.

Hun sier feilen ble oppdaget da de kom en ny medarbeider som stilte spørsmål ved praksisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.