Botox-kirurg fikk ny advarsel av Helsetilsynet

Brøt taushetsplikten mot pasient.

FORTVILT: Laila Bergsli er tidligere pasient av kirurgen, og klaget ham inn til Helsetilsynet. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet
FORTVILT: Laila Bergsli er tidligere pasient av kirurgen, og klaget ham inn til Helsetilsynet. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Helsetilsynet har formulert skriftlig advarsel nummer to, til en Oslo-basert kirurg som utfører plastiske inngrep. To pasienter klaget kirurgen inn for Helsetilsynet, og klagen er nå tatt til følge. Kirurgen driver klinikker både i Norge og utlandet.

«Statens helsetilsyn gir deg i medhold av helsepersonellovens paragraf 56 en advarsel for brudd på §§ 4, 10 og 21.», heter det i advarselen.

Dette tilsvarer lovens punkter om forsvarlighet, pasientinformasjon og taushetsplikt.

Øyelokk- operasjonLaila Bergsli (40) sto ifjor fram i Se & Hør, etter å ha blitt utsatt for det hun betegner som en mislykket øyelokkoperasjon av kirurgen.

Etter Bergslis klage lot kirurgen tre leger vurdere operasjonen.

Disse fikk, ifølge Helsetilsynets saksbehandling, tilgang til Bergslis initialer, fødsels- og personnummer, mot hennes vilje, og førte til påpekning for brudd på taushetsplikten.

Advarselen Helsetilsynet har utarbeidet er basert også på en klage fra en annen pasient, som ikke ønsker å stå fram i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer