«Bounty»-etterkommere sex-dømt

Seks menn fra den britiske stillehavsøya Pitcairn er funnet skyldige i barnevoldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem av mennene ble funnet skyldige i retten, mens den sjette hadde allerede erkjent straffskyld før dommen falt. En sjuende tiltalt ble frikjent for anklagene om voldtekt og sex med jenter ned i 12-årsalderen.

Til sammen var de sju tiltalt for 96 tilfeller av seksuelle overgrep mot mindreårige på den isolerte britiske kolonien Pitcairn.

Blant de dømte er også øyas borgermester og hans sønn. Borgermesteren ble funnet skyldig i fem tilfeller av voldtekt.

Straffeutmåling i saken er ventet neste uke. Det er ventet at dommene ankes, melder BBC.

«Bounty»-etterkommere

Den isolerte bosettingen på Pitcairn ble etablert i 1790 av britiske sjøfolk. Disse folkene var tidligere medlemmer av besetningen på den berømte seilskuta HMS «Bounty», og slo seg ned på øya etter å ha gjort mytteri mot kapteinen William Bligh i 1789.

De tiltalte hevdet under rettssaken at sex med mindreårige har vært en tradisjon på Pitcairn helt siden mytteristene fra «Bounty» kom til øya i 1790 med sine kvinner fra Tahiti, melder NTB. Flere av øyas kvinner har hevdet det samme.

Pitcairn ligger midtveis mellom Peru og New Zealand, og har kun 47 fastboende innbyggere. Øya har ikke flyplass, og den eneste atkomsten er med båt.

Til sammen 18 av øyas nåværende innbyggere har hevdet at de ble utsatt for seksuelle overgrep mens de var mellom fem og 15 år gamle. De første av disse overgrepene skal ha skjedd så langt tilbake som for 45 år siden, de siste så nylig som i 1998.

ØY-IDYLL: Stillehavsøya Pitcairn er vakker, men bak fasaden er det rullet opp en helt annen historie.
RETTEN: I denne rettssalen på øya ble mennene funnet skyldige i de alvorlige anklagene.