«Bounty»-mytteristenes øy åpnes for turister?

Den lille britiskstyrte øya Pitcairn i Polynesia, der mytteristene fra ekspedisjonsskipet «Bounty» søkte tilflukt i 1789, kan snart bli åpnet for turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pitcairn ligger 5 300 kilometer nordøst for New Zealand, og er britenes eneste gjenværende koloni i Sør-Stillehavet. Det bor mindre enn 100 mennesker på øya, og de lever vesentlig av jordbruk, fiske og trykking av egne frimerker, som er ettertraktet av filatelister verden over.

Ni av mytteristene fra «Bounty» slo seg ned på denne øya, sammen med seks menn, 12 kvinner og en liten pike de hadde tatt med seg fra Tahiti. Bosettingen forble en hemmelighet inntil et amerikansk skip oppdaget den ved en ren tilfeldighet i 1807, og i 1838 ble Pitcairn formelt en britisk koloni.

Nå har et australsk firma fått tillatelse til å bygge en landingsstripe på øya, som i dag verken har havn eller flyplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer