Bourbon Offshore vil ha hemmelige avhør

Vil unngå spekulasjoner og gale konklusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rederiet Bourbon Offshore vil ha stengte dører når de overlevende og andre nøkkelvitner skal avhøres av undersøkelseskommisjonen etter «Bourbon Dolphin»-ulykken i april.

Avhøret av vitnene skal skje 18. og 19. juni, men avhørene kan skje for stengte dører om rederiet får det som det vil. Bourbon Offshore har sendt en anmodning til undersøkelseskommisjonen om at avhørene går for lukkede dører og uten presse til stede, skriver VG.

Begrunnelsen er at presset på de overlevende og rederiets representanter har vært, og er stort. Rederiet mener dessuten at spekulasjoner og gale konklusjoner i mediene på denne måten blir unngått.

Lagdommer Inger Lyng som leder kommisjonen, sier imidlertid at det skal mye til for at dørene blir lukket under avhørene.

- Prinsippet er offentlighet. Men om det blir svært følelsesmessig for noen å forklare seg, kan vi vurdere å lukke dørene, sier Lyng til avisen.

Ankerhåndteringsskipet «Bourbon Dolphin» forliste nordvest for Shetland 12. april i år mens det utførte ankerflytting for boreriggen «Transocean Rather». Skipet kantret, men holdt seg flytende i vel tre døgn før det sank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer