Boxman nede for telling

Har du prøvd å klikke deg inn på Boxman i det siste? Det er liten vits i, for selskapet er praktisk talt nedlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke maskinen eller nettilkoblingen din det er noe galt med hvis du ikke har kommet inn på Boxmans sider i det siste. Selskapet har hatt store økonomiske problemer, og i dag bekrefter ledelsen at selskapet er nede for telling, melder digitoday.no.

- Vi er i realiteten «out-of--business», men det er samtidig mye mer komplisert enn som så, sier Boxmans investor relations-sjef David Winsdor-Clive til nettstedet.

Underskudd

Boxman har slitt lenge, og første halvår i år hadde den internasjonale cd-nettbutikken 317 millioner kroner i underskudd. Det er trolig den storstilte nødemisjonen på 404 millioner kroner som ikke har gått veien. Selskapets markedsverdi har falt 96 prosent i år fra to milliarder kroner i begynnelsen av året til drøyt 85 millioner kroner. Det svenske selskapet er representert i åtte land, men kundene har uteblitt, som det har for mange andre e-handelsselskaper. Det er lenge siden finanskjendiser som tidligere SAS-sjef Jan Carlzon forlot Boxman-skuta. Etter det har den sunket mer og mer.

I formiddag skal Boxman komme med en pressemelding som utdyper hva slags problemer selskapet sliter med. Dagbladet.no følger saken.