Boxman.com i minus

Internettbutikken Boxmans europasatsing endte med et minus på 136 millioner i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internettfirmaet Boxmans salg av musikk og spill via nettet har foreløpig kostet eierne dyrt. Hovedselskapet bak www.boxman.com har nettopp sluppet tall fra regnskapet for 1998/99. Det viste et underskudd som overgår selskapets omsetning, skriver den danske avisen Politiken.

Ekstraregningen er på 136 millioner kroner for Boxmaneierne, deriblant tidligere SAS-direktør Jan Carlzon. Musikkbutikken omsatte for 117 millioner svenske kroner i fjor og selskapet venter igjen et underskudd også i år.

Maner til ro

Boxman selv tar tapet med knusende ro og henviser til at det koster dyrt å etablere seg markant på nettet. De siste årene har selskapet etablert seg i Skandinavia, Tyskland, Holland, Storbritannia, Nederland og Frankrike. I løpet av året skal de også inn i Italia og Spania.

Skandinavisk suksess

Nordmenn, svensker og dansker har vært de flittigste brukerne av Boxmans virtuelle handlekurver, mens nederlenderne, britene og tyskerne foreløpig nøler med å kjøpe musikken på nettet. Det var først i fjor Boxman gikk løs på disse markedene, og regnskapet viser at salget går langsomt.

God råd

Tross formidable utgifter er det ingen fare for Boxmans kassabeholdning. Etter fjorårets underskudd var det fortsatt 216 millioner svenske kroner igjen i egenkapital, etter at risikovillige aksjonærer hadde lagt inn 350 millioner kroner.