Boyzone gjør en Morten Harket

DUBLIN (Dagbladet): Irland kopierer Norges presentasjon av Grand Prix-showet lørdag kveld. Da har Ronan Keating fra Boyzone den samme rollen som Morten Harket. - Morten er en fantastisk sanger, men dette er ikke hans idé, sier Ronan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med programleder Carrie Crowley skal Ronan Keating lose kanskje så mange som 300 millioner seere gjennom det tre timer lange GP-showet. Og i pausen skal bandet framføre den spesialskrevne låta «Let the Message Run Free». Ideen er NRKs med Ingvild Bryn og Morten Harket i fjor, men det vil ikke Ronan vite av.

- Jeg fikk ikke med meg EuroSong i fjor, men Morten Harket var viktig for oss. Jeg var stor aha-fan, sier Ronan.

I senga alene

Det irske bandet Boyzone er kjent som ungpikehjerteknusere. I hele Storbritannia er Ronan Keating, Keith Duffy, Stephen Gately, Shane Lynch og Mickey Graham blant de fremste leverandørene av pusepop og kjærlighetssorg. Bandet er ikke så store som Backstreet Boys eller East 17, eller så populær som Take That var. Men interessen i Australia, USA, Japan og Europa er stigende - ifølge bandet.

Bandet er alltid på reisefot, så hvordan klarer de å slappe av?

- På hotellrommet, og i senga - alene, smiler Stephen lurt.

Bandet er kjent for hits som «Love Me for a Reason», «Father and Son», «So Good» og «Words» fra platene «Said and Done» og «A Different Beat».

Ungdomsmagnet

- Jeg kan ikke garantere at «Let the Message Run Free» blir vår neste singel. Men jeg kan love at fansen blir overrasket når de hører sangen. Hvis ungdom ikke har sett Grand Prix før, så vil de i hvert fall gjøre det på lørdag, sier Ronan selvsikkert. Han frykter ikke for å stille opp i GP, men tror det vil gi dem mer troverdighet og popularitet.

Når bandet blir konfrontert med synspunkter på alkohol kontra hasj, snakker Mikey i åleglatte politikervendinger:

- Både alkohol og narkotika gjør skade på deg og omgivelsene.

Hitlåta «Father and Son» er uten hentydninger eller støtte til drapstruede Salman Rushdie, som enkelte har hevdet.

- Vi driver med musikk og er overhodet ikke inni politikken, sier Keith bestemt.

Hva er ditt første GP-minne, Ronan?

- Det å sitte i sofaen med foreldrene mine og en kopp te og se Johnny Logan synge «What's Another Year».

AHA-FAN: - Jeg var fan av a-ha og syns Morten Harket er fantastisk, sier Ronan Keating, som ikke vil være med på at han kopierer Harket som GP-vert på tv i fjor.