BP: - Et sjokk for oss alle

Kolleger: De virket som en harmonisk kjernefamilie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det drepte foreldreparet Hilde og Atle Thomas Johansen jobbet i henholdsvis Sandnes sparebank og olje- og energigiganten BP, begge i ledende stillinger. Kollegene er i sjokk etter at de og deres to barn ble funnet døde hjemme på Storhaug i Stavanger onsdag.

BP mottok meldingen i ettermiddag.

- Meldingen fra politiet kom fullstendig overraskende på oss. Det som har skjedd er dypt tragisk, sier BP-Norges direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Olav Fjellså til Dagbladet.no.

- Veldig opptatt av barna

Hilde B. Johansen skulle ha vært i Oslo på et kurs i Oslo fra onsdag til lørdag. Men da drapssaken ble kjent i media og kollegene ikke fikk kontakt med Hilde, skjønte de etter hvert hva som hadde skjedd.

- Dette er veldig ufattelig. At hun skulle blitt rammet kan vi ikke begripe. Vi reagerte med sjokk, alle sammen, sier informasjonssjef Ingrid Schøpp til Dagbladet.no.

Schøpp beskriver den drepte 45-åringen som en god kollega som mange brydde seg om.

- Hun var alltid glad og imøtekommende. Det var overhodet ingen indikasjoner på at noe var galt. De virka som en harmonisk kjernefamilie som var veldig opptatt av barna. De drev og bygde seg hus og gledet seg til å flytte inn, forteller den tidligere kollegaen.


Ledet stort prosjekt
Johansen ledet for tiden et prosjekt for å oppgradere og skifte ut moduler på Ula-plattformen i Nordsjøen. Det er den samme plattformen han selv var sjef for i mange år, opplyser BP.

- Atle Thomas ledet for tiden et prosjekt som innebærer en del aktiviteter rundt Ula-plattformen i Nordsjøen. Dette prosjektet har han ledet i flere måneder, og er planlagt å fortsette i flere måneder, sier Fjellså.Johansen har i mange år vært en høyt betrodd medarbeider og leder i det britiske oljeselskapet. Han var tilknyttet selskapets norske hovedkvarter i Stavanger, som sysselsetter omlag 700 personer hvorav 250 jobber i offshore-delen der Johansen var en av lederfigurene.

Samarbeider med politiet

Fjellså sier til Dagbladet.no at tragedien har kommet fullstendig overraskende på selskapet og kollegene.

- Så vidt jeg vet var han på jobb på tirsdag. Det er veldig trist det som har skjedd, og vi vil jobbe videre med våre kolleger og politiet for å komme til bunns i hva som kan ligge bak det som har skjedd, sier han.

I sorg
- Vi har i ettermiddag informert alle våre offshore-installasjoner og hatt en samlingsstund her i Stavanger med utvidet ledergruppe til stede samt lege og to av våre offshore-prester, sier Fjellså til Dagbladet.no.

Prestene og legen skal nå bistå ansatte.

- Det er viktig at vi deler tanker og sorgen - at de ansatte får snakket ut og tar vare på hverandre. Vi vil også ta kontakt med de pårørende, sier direktøren.

Banken holdt et informasjonsmøte for de ansatte i dag tidlig. I morgen vil det bli holdt en minnestund.

PLATTFORMSJEF: Atle Thomas Johansen har i mange år vært plattformsjef på Ula-plattformen i Nordsjøen. Han ledet for tiden den omfattende oppgraderingen og ombyggingen av plattformen og feltet i Nordsjøen.
TRIST: Informasjonsdirektør Olav Fjellså i BP er overrasket og sjokkert over at deres prosjektleder er familiefaren Atle Thomas Johansen som sammen med kona og barna ble funnet døde i sin bolig i Stavanger. Foto: BP