STANSET:  Ei ny hette er festet på BPs lekkende oljebrønn i Mexicogolfen. Hittil ser denne hetta ut til å ha stanset lekkasjen. Foto: REUTERS / BP / SCANPIX
STANSET: Ei ny hette er festet på BPs lekkende oljebrønn i Mexicogolfen. Hittil ser denne hetta ut til å ha stanset lekkasjen. Foto: REUTERS / BP / SCANPIXVis mer

BP: - Oljebrønnen er intakt

Konklusjonen etter to dager med trykkundersøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Etter to dager med trykkundersøkelser er det ikke funnet tegn til underjordiske skader i den lekkende oljebrønnen i Mexicogolfen, ifølge oljeselskapet BP.

- Vi føler oss mer og mer sikre på at oljebrønnen er intakt, og per nå finnes det ikke beviser for at den ikke er intakt, sier visepresident Kent Wells i BP.

- Det er veldig bra, og det faktum at trykket fortsetter å øke, gjør oss mer og mer sikre på at vi vil kunne fullføre undersøkelsene, sier han.

Torsdag fikk BP plassert ei ny hette på den lekkende oljebrønnen, og lekkasjen ble da stanset for første gang siden utblåsningen som ødela brønnhodet i april. Siden torsdag er det gjennomført en rekke trykkundersøkelser.

Formålet med undersøkelsene er å avgjøre om den nye hetta kan forbli lukket, eller om det da er fare for at det vil oppstå nye lekkasjer.

Dersom det oppstår nye lekkasjer, vil trykket i den avstengte oljebrønnen falle. Det har ikke skjedd hittil.

(NTB)