BP: - Test av oljebrønnen kan starte

BP twitrer at ledningen til oppsamlingshetten er reparert, og at den kritiske trykktesting kan starte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Ifølge NTB vil trykktesten avgjøre hvorvidt det er mulig å stanse utslippet innen de nærmeste dagene.

Oljeselskapet BP plasserte natt til tirsdag norsk tid en ny oppsamlingshette over den ødelagte oljebrønnen i Mexicogolfen. Dette er en viktig del av testen som skal undersøke trykket som oppstår når oljestrømmen bremses.  Går alt etter planen, kan det verste oljeutslippet i USAs historie være stanset i løpet av noen dager.

Den første delen av operasjonen skal ha vært vellykket. 

Reparerte ødelagt ledning I går meldte imidlertid NTB at BP har utsatt testen. Problemene oppstod da BP oppdaget en lekkasje på en av ledningene til brønnens nye oppsamlingshette.

- Den faktiske brønntesten har ikke startet ennå. Da vi gjorde de siste undersøkelsene, oppdaget vi en liten lekkasje som vi må reparere før selve testen kan settes i gang, uttalte en BP-talsmann ifølge Reuters.

Nå hevder imidlertid BP at ledningen til oppsamlingshetten reparert, og at selve trykktesten kan igangsettes.

«The leak was repaired overnight & we are ready to restart the procedure. -Adm Allen,» skriver BP på sin offisielle Twitter-side.

Den tidligere admiralen Thad Allen leder de amerikanske myndighetenes innsats for å få kontroll med utslippet.
     Tester trykket Dersom testene viser at trykket er lavere enn ventet, kan dette tyde på at det er en lekkasje i materialene som omslutter brønnen under havbunnen. Om trykket derimot øker tilstrekkelig, er brønnen trolig tett. Da kan det bli mulig å skru igjen kranene slik at utslippet stanser helt, skrev NTB på tirsdag.

Reuters melder imidlertid i dag at oljeutslippene trolig ikke vil kunne stanses helt før i august. Da er BP trolig ferdig med å bore en avlastningsbrønn som vil gjøre det mulig å fylle den opprinnelige brønnen med sement.

HAR HETTE PÅ: En ny oppsamlingshette er på plass ved stedet på havbunnen hvor oljen lekker ut. En lekk ledning må imidlertid repareres før BP kan starte trykktestingen, som igjen vil avgjøre om oljekranene kan skrus igjen. Foto: REUTERS/BP/SCANPIX
HAR HETTE PÅ: En ny oppsamlingshette er på plass ved stedet på havbunnen hvor oljen lekker ut. En lekk ledning må imidlertid repareres før BP kan starte trykktestingen, som igjen vil avgjøre om oljekranene kan skrus igjen. Foto: REUTERS/BP/SCANPIX Vis mer