FRYKTET REPRESALIER:  En hemmelig rapport om sikkerheten om bord på Deepwater Horizon-riggen datert rundt en måned før katastrofen der elleve arbidere mistet livet, slår fast at ansatte fryktet for represalier for å varsle om feil. Foto: AFP Photo/Scanpix
FRYKTET REPRESALIER: En hemmelig rapport om sikkerheten om bord på Deepwater Horizon-riggen datert rundt en måned før katastrofen der elleve arbidere mistet livet, slår fast at ansatte fryktet for represalier for å varsle om feil. Foto: AFP Photo/ScanpixVis mer

BP-ansatte fryktet represalier for å rapportere om feil

Hemmelig rapport lekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En hemmelig rapport om sikkerheten om bord på Deepwater Horizon-riggen datert rundt en måned før katastrofen der elleve arbidere mistet livet, slår fast at ansatte fryktet for represalier for å varsle om feil.

Rapporten har blitt lekket til CNN og The New York Times.

Flertallet, ifølge rapporten, meldte ikke i fra om de hadde gjort en tabbe. Eksempler på tabber de fleste ikke turte å varle om var dersom de glemte å gjøre noe, ødelega utstyr eller lignende.

Ansatte på oljeriggen skal ifølge rapporten også ha tastet inn falsk informasjon for å omgå et sikkerhetssystem, opplyser en kilde med kjennskap til rapporten til CNN.

Transocean, som eier selve riggen, svarer for rapporten med å si at den reflekterer selskapets fokus på sikkerhet.

- Deepwater Horizon var i drift i sju år uten store uhell eller miljøskader, sier talsmann Lau Colasuonno til CNN.

Ifølge en rapport The New York Times har fått tak i slår fast at det var mye utstyr som kom i kategorien dårlig eller ikke tilstrekkelig.