Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BP blar opp milliarder etter oljekatastrofen

Setter av 5,5 milliarder kr for å dekke miljøskader.

MILJØKATASTROFE: Det britiske oljeselskapet BP har gått med på å sette av nærmere 5,5 milliarder kroner som skal dekke skader etter oljeutslippet som følge av brannen og havariet av plattformen Deepwater Horizon i fjor. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX
MILJØKATASTROFE: Det britiske oljeselskapet BP har gått med på å sette av nærmere 5,5 milliarder kroner som skal dekke skader etter oljeutslippet som følge av brannen og havariet av plattformen Deepwater Horizon i fjor. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det amerikanske justisdepartementet skal pengene gå til delstatene Alabama, Florida, Mississippi, Louisiana og Texas, som alle ble rammet av oljeutslippet fra BPs oljebrønn i Mexicogolfen.

Avtalen BP har gjort med amerikanske myndigheter er ifølge justisdepartementet den største i sitt slag noensinne. Departementet kaller den «et første skritt mot at BP oppfyller sine forpliktelser til å betale for at ødelagte offentlige ressurser blir helbredet.»

Nyheten kommer dagen etter at BP kunngjorde at de saksøker Transocean, selskapet som eide oljeriggen Deepwater Horizon, som BP driftet da oljekatastrofen inntraff for nøyaktig ett år siden.

BP vil at Transocean skal betale 215 milliarder kroner i erstatning for tapene BP fikk etter utslippet.

Torsdag varslet Transocean motsøksmål, og sier de kommer til å holde BP ansvarlig overfor sine forpliktelser i henhold til den kontrakten de to partene hadde på tidspunktet katastrofen inntraff.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media