BP feilet i fire av fem sikkerhetsinspeksjoner

Kritiseres for manglende sikkerhet på flere installasjoner i Nordsjøen.

MANGLENDE SIKKERHET: Det er ikke bare Deepwater Horizon-ulykka oljeselskapet BP får kritikk for. Foto: REUTERS/Lee Celano
MANGLENDE SIKKERHET: Det er ikke bare Deepwater Horizon-ulykka oljeselskapet BP får kritikk for. Foto: REUTERS/Lee CelanoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BP etterkom ikke sikkerhetskravene på fire av fem installasjoner som ble inspisert i Nordsjøen i fjor.

Den britiske oljegiganten hadde ikke gjennomført den påkrevde og regelmessige treningen i tilfelle en ulykke, viser inspeksjonsrapporter Financial Times har fått tilgang til.

BP gjennomførte heller ikke de nødvendige oljesøl-øvelsene, slår inspektørene fra Departementet for energi og klimaendringer (DECC) fast i sine rapporter.

BP sliter med å gjenoppbygge ryktet etter oljeutslippet i Mexicogolfen, der det tok tre måneder for selskapet å tette en brønn det hadde lekket ut millioner fat olje fra.

BP har 33 oljerigger og plattformer i Nordsjøen, og tolv av disse ble inspisert av DECC i årene 2004 til 2009.

Samtlige 23 inspeksjoner som ble gjennomført disse årene resulterte i kritikk av BPs prosedyrer for opplæring av personell, skriver Financial Times.

BP hevder at rutinene nå er endret og at alle ansatte har gjennomgått nødvendig og påkrevd trening.

- Hele industrien har oppdatert sine planer for hvordan vil skal svare på utslipp, siden regjeringen kom med nye retningslinjer i februar 2009. BP blir nå beskrevet av regjeringen som best i klassen, heter det i en kunngjøring fra selskapet. (NTB)