Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BP med verdens dypeste oljebrønn

Oljebrønnen i Mexicogolfen er nesten 10.700 meter dyp.

BP FANT OLJE PÅ 10 700 METERS DYP:  I Mexicogulfen. Foto: SCANPIX/ EPA/BRITISH PETROLEUM /
BP FANT OLJE PÅ 10 700 METERS DYP: I Mexicogulfen. Foto: SCANPIX/ EPA/BRITISH PETROLEUM / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeselskapet BP har funnet olje i det som er verdens dypeste oljebrønn. Oljebrønnen i Mexicogolfen er nesten 10.700 meter dyp.

Brønnen ble boret under havet vel 40 mil sørøst for Houston, og anslag viser at oljebrønnen kan inneholde mellom 4 og 6 milliarder fat oljeekvivalenter, noe som kan forsyne USA med olje i nesten ett år.

Men det er foreløpig uklart hvor mye av dette som kan utvinnes, og funnet hindrer uansett ikke at USA blir stadig mer avhengig av å importere olje.


Komplisert

Det kan gå lang tid før det blir mulig å hente opp oljen, for brønnens dybde gjør arbeidet både komplisert og kostbart. Brønnens inngangspunkt befinner seg 1.200 meter under havets overflate.

(NTB-AP)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling