KLAR FOR GRILLING: BPs styreleder Carl-Henric Svanberg (i midten) og toppsjef Tony Hayward (t.v.) ankommer Det hvite hus onsdag. New York Times skriver at BP har gått med på å opprette et fond for erstatningsutbetalinger. Fondet skal være på 20 milliarder dollar. Foto: EPA/Scanpix
KLAR FOR GRILLING: BPs styreleder Carl-Henric Svanberg (i midten) og toppsjef Tony Hayward (t.v.) ankommer Det hvite hus onsdag. New York Times skriver at BP har gått med på å opprette et fond for erstatningsutbetalinger. Fondet skal være på 20 milliarder dollar. Foto: EPA/ScanpixVis mer

BP oppretter gigantfond etter oljesølet

Gir etter for president Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Selskapet BP går med på kravet fra president Barack Obama om å opprette et fond på 20 milliarder dollar for erstatningsutbetalinger etter oljelekkasjen i Mexicogolfen.

Ledelsen i BP møtte onsdag president Obama i Det hvite hus, og ifølge New York Times har selskapet gitt etter for kravet fra amerikanske myndigheter.

Avisa skriver at BP skal få flere år på seg til å bygge opp fondet, som tilsvarer om lag 127 milliarder kroner.

Fondet skal styres av Kenneth Feinberg, som også administrerte erstatningsfondet som ble satt opp for de etterlatte etter terrorangrepene 11. september 2001.

(NTB)