USA-MØTET:  Den britiske statsministeren David Cameron er i USA for å møte president Barack Obama. Foto: Carolyn Kaster/ AP Photo
USA-MØTET: Den britiske statsministeren David Cameron er i USA for å møte president Barack Obama. Foto: Carolyn Kaster/ AP PhotoVis mer

BP-skandalen overskygger Camerons USA-besøk

Cameron vil snakke om Afghanistan og Midtøsten, alle andre om BP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| David Camerons første besøk i Washington som Storbritannias nye statsminister startet i dag. Besøket er mer eller mindre overskygget av USAs sinne over BP-skandalen i Mexicogulfen, men også over ryktene om oljegigantens innblanding i avgjørelsen om å frigjøre Abdel Baset al-Megrahi, dømt for Lockerbiebombingen i 1988 som tok livet av 270 mennesker.

BP har innrømmet å ha oppfordret den britiske regjeringen i 2007 til å utlevere Megrahi til Libya, men nekter for å ha tatt del i avgjørelsen den skotske regjeringen tok om å utlevere ham.

- Ikke skyld på BP Da Cameron ankom det hvite hus tidligere i dag for sitt møte med president Barack Obama, måtte han svare for seg rundt den britiske regjeringens avgjørelse rundt Megrahi. Obama sa i forkant av møtet at han ønsket velkommen ny informasjon om de valg som ble tatt.

Cameron skal også møte senatorer fra statene New York og New Jersey, hvor mange av ofrene kom fra. De har bedt om å få snakke med statsministeren om disse punktene, skriver CNN.

- Som leder av opposisjonen, burde jeg ha vært klarere rundt mine tanker om at avgjørelsen som ble tatt var fullstendig feil, sa Cameron etter dagens møter, men la til at det ikke må legges skyld på BP, skriver BBC.

-  Det var den skotske regjeringens avgjørelse, sier Cameron.

Spesielt bånd På det tre timer lange møte han hadde med Obama i dag ble det diskutert landenes engasjement i Afghanistan, Midtøstenkonflikten og spørsmål rundt verdensøkonomien.

Obama sa under møtet at verden er sikrere når Storbritannia og USA arbeider sammen. Han beskrev forholdet mellom landene som "virkelig spesielt" skriver BBC.

Det er forventet at morgendagen vil gå med til en briefing om Afghanistan i Pentagon og et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York.