HAR HETTE PÅ: En ny oppsamlingshette er allerede på plass ved stedet på havbunnen hvor oljen lekker ut. Foto: REUTERS / BP / SCANPIX
HAR HETTE PÅ: En ny oppsamlingshette er allerede på plass ved stedet på havbunnen hvor oljen lekker ut. Foto: REUTERS / BP / SCANPIXVis mer

BP utsetter test av oljebrønn i Mexicogolfen

Testen kan avgjøre om det er mulig å stanse oljeutslippet i Mexicogolfen i nær framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Selskapet BP har utsatt en viktig test som kan avgjøre om det er mulig å stanse oljeutslippet i Mexicogolfen i nær framtid.

Beslutningen er tatt i samråd med amerikanske myndigheter.

- Vi besluttet at prosessen vil tjene på ytterligere analyser som vil bli gjennomført i kveld eller i morgen, sa den tidligere admiralen Thad Allen tirsdag lokal tid.

Han leder de amerikanske myndighetenes innsats for å få kontroll med utslippet. Verken Allen eller BP har sagt hvor lenge utsettelsen kommer til å vare.

En ny oppsamlingshette er allerede på plass ved stedet på havbunnen hvor oljen lekker ut. Testen innebærer å sjekke trykket som oppstår når oljestrømmen bremses.

Er trykket lavere enn ventet, kan det tyde på en lekkasje i materialene som omslutter brønnen under havbunnen. I så fall må ventilene åpnes igjen, slik at oljen på nytt renner ut i havet.

Men dersom trykket øker tilstrekkelig, er brønnen trolig tett. Da kan det bli mulig å skru igjen kranene slik at utslippet stanser helt. (©NTB)