Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-sjefen nådeløs om Høyres siste flyavgiftsvedtak:

«Bra at de tar til fornuft, men trist at det skjer etter at hundrevis av arbeidsplasser har gått tapt»

- Det store spørsmålet er hvordan de skal finansiere dette, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

- PENGENE BRUKT OPP: - Det store spørsmålet er hvordan de skal finansiere dette når budsjettet skal vedtas. Pengene er jo brukt opp på skattekutt til landets rike, sier LO-leder Gerd Kristiansen om Høyres snuoperasjon om Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- PENGENE BRUKT OPP: - Det store spørsmålet er hvordan de skal finansiere dette når budsjettet skal vedtas. Pengene er jo brukt opp på skattekutt til landets rike, sier LO-leder Gerd Kristiansen om Høyres snuoperasjon om Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Høyres landsmøte vil fjerne avgiften, som ble innført etter en budsjettavtale mellom Erna Solbergs regjering og støttepartiene i 2015.

- Det er bra at de nå tar til fornuft, men trist at det skjer etter at hundrevis av arbeidsplasser har gått tapt rundt omkring i landet, sier LO-sjef Gerd Kristiansen om Høyres snuoperasjon.

Hun stiller spørsmålstegn ved hvordan snuoperasjonen skal finansieres.

- Det store spørsmålet er hvordan de skal finansiere dette når budsjettet skal vedtas. Pengene er jo brukt opp på skattekutt til landets rike. Kanskje de kommer med flere smålige kutt i feriepengene til landets ledige, i støtten til kronisk syke, i kulturtilbud til landet eldre eller klimaavgifter som ikke virker. Ingenting vil overraske meg, sier Kristiansen , sier LO-sjef Gerd Kristiansen i en uttalse som LO har sendt til Dagbladet.

Hun sier dette om avgiften som Høyre nå vil fjerne.

- Den føyer seg inn i en rekke av underlige avgifter fra denne regjeringen som rammer vanlige folk og arbeidsplasser. Avgifter ofte forhandlet frem i en sen nattetime for å dekke inn skattekutt til landets rikeste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media