Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bra at LO/Ap-syndikatet avslører seg selv

Per Sandberg varsler at Frp vil slåss mot Ap på arbeidsplassene.

VARSLER KAMP: Frp-nestleder Per Sandberg lover at Frp skal gi Ap kamp på arbeidsplassene framover. - Nå må medlemmene stå opp, ta ordet og ikke la seg styre ovenfra og ned av Ap-ledelsen i LO, sier Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VARSLER KAMP: Frp-nestleder Per Sandberg lover at Frp skal gi Ap kamp på arbeidsplassene framover. - Nå må medlemmene stå opp, ta ordet og ikke la seg styre ovenfra og ned av Ap-ledelsen i LO, sier Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en LO/Ap-konferanse i går ga LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jens Stoltenberg en felles marsjordre til valgkamp for Ap neste år, og ikke minst for å skifte ut Høyre/Frp-regjeringen i 2017.

LO-lederen sa at det fagligpolitiske samarbeidet med Ap må styrkes på alle plan, på arbeidsplasser og i lokalpolitikken.

- Dette overrasker meg ikke. Men jeg er særdeles fornøyd med at den nye LO-lederen og Ap-representanten i LO-ledelsen, Gerd Kristiansen, sammen med Ap-leder Jens Stoltenberg så tydelig gjør det klart at de ikke har til hensikt å ivareta alle LO-medlemmenes interesser, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Dagbladet.

- LO = Ap - LO-lederen avslører tydelig koblingen til Ap, og viser at LO-ledelsen er synonymt med Ap. Nå må LO-medlemmene registrere dette, og ta i bruk de virkemidlene de har, sier han.

Sandberg har også bakgrunn som tillitsvalgt i Fellesforbundet. Han maner Frp-velgere, men også velgere og medlemmer fra andre partier, til å stå mot Ap-makta i arbeidslivet.

Ta ordet - Nå må de stå opp, ta ordet og ikke la seg styre ovenfra og ned av Ap-ledelsen i LO. Denne regjeringen har allerede levert mye god politikk som kommer arbeidstakere til gode, og det kommer mer. Men det er veldig tydelig nå at uansett hva denne regjeringen leverer til beste for arbeidstakerne, så vil ikke LO-lederen være fornøyd med det, for hun representerer Ap. Dermed går LO imot egne medlemmers interesser.

- Men det er bra at LO/Ap-syndikatet avsløres så tydelig. Da kan Frp, Høyre og de andre partiene forberede seg best mulig på de kampanjer som måtte komme, sier Sandberg.

- Bare tull Frp fnyser også av Jens Stoltenbergs påstand om at regjeringen fører en umoderne familie- og likestillingspolitikk.

I Dagbladet i går anklaget Stoltenberg den nye regjeringen for å føre en umoderne familiepolitikk som vil sette likestillingen tilbake. Han viste til økte barnehagepriser, færre barnehageplasser, økt kontantstøtte og lavere pappaperm.

Han mener disse grepene samlet betyr en svekkelse av arbeidslinja og dermed vil være negativ for vekstevnen i norsk økonomi.

- Med respekt å melde, så er dette bare tullprat, sier Frp's familiepolitiske talsmann Morten Stordalen til Dagbladet.

VIL STYRKE: Det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Ap må styrkes for å sikre valgseier for Ap i 2015 og 2017, sier LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL STYRKE: Det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Ap må styrkes for å sikre valgseier for Ap i 2015 og 2017, sier LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Høyre/Frp-regjeringen øker barnehageprisen med 45 kroner. Jens kan ikke mene at likestillingen og norsk økonomi står og faller med 45 kroner.

At en slik økning betyr et tilbakeslag for likestillingen, er bare tull, sier Stordalen.

- Vi som er moderne - Men Stoltenberg viser også til kutt i pappaperm og økt kontantstøtte.

- Totallengden for foreldrepermisjon er uendret. Men vi gir familiene større valgfrihet slik at foreldrene kan bestemme mest mulig selv hva som er best for dem. Det er det som er en moderne familiepolitikk. At noen ønsker å være hjemme med barna med kontantstøtte en periode betyr ikke at de går ut av arbeidslivet, sier Stordalen.

 TILBAKESLAG: Regjeringens familiepolitikk betyr tilbakeslag for likestilling, og kan svekke norsk økonomis vekstevne, mener Jens Stoltenberg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TILBAKESLAG: Regjeringens familiepolitikk betyr tilbakeslag for likestilling, og kan svekke norsk økonomis vekstevne, mener Jens Stoltenberg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!