- Bra med kvinnelig Hydro-sjef

Den nye Hydro-sjefen er «en svært dyktig og erfaren leder», ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han ser gjerne enda flere kvinner i toppjobber.

NÆRINGSMINISTER: Den nye Hydro-sjefen er «en svært dyktig og erfaren leder», ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han ser gjerne enda flere kvinner i toppjobber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NÆRINGSMINISTER: Den nye Hydro-sjefen er «en svært dyktig og erfaren leder», ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Han ser gjerne enda flere kvinner i toppjobber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at Hilde Merete Aasheim overtar etter Svein Richard Brandtzæg som konsernsjef i Hydro.

- Aasheim har vært viktig for den gode utviklingen i aluminiumverkene i Norge og internasjonalt, og er kjent som en svært dyktig og erfaren leder som oppnår gode resultater, sier Røe Isaksen til NTB.

Han mener det er veldig bra at Hydro klarer å få fram dyktige interne kandidater til denne typen stillinger.

- Det er også bra at nok et selskap på Oslo Børs nå skal ledes av en kvinne. Generelt burde vi ha enda flere kvinner på toppen av norsk næringsliv.

Isaksen holder fram Hydro som et godt eksempel på et norsk selskap som har lyktes i å bli verdensledende innenfor sin industri.

- Brandtzæg har de siste ti årene ledet Hydro og selskapets utvikling fram til i dag å være et globalt ledende, integrert aluminiumselskap. Det er trist at Brandtzæg har valgt å slutte. Han nyter stor respekt og bred anerkjennelse som en av Norges beste næringslivsledere.

HYDRO: Hilde Merete Aasheim blir ny konsernsjef etter Svein Richard Brandtzæg. Video: NTB Scanpix Vis mer

Staten, ved Næringsdepartementet, eier 34,26 prosent av aksjene i Hydro.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer