Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bra med nytt blod i Washington

Partifeller av «The Governator» satte nok gravølet i vrangstrupen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I valget på tirsdag var Arnold Schwarzenegger en av få republikanere som surfet inn til en komfortabel seier. Han blir sittende som guvernør i California - og depper på ingen måte over at hans politiske motstandere nå overtar flertallsmakta i Kongressen.


- Jeg synes det er bra at vi nå får nytt blod i Washington, at folk med nye ideer kommer dit, uttalte den populære politikeren i ettermiddag amerikansk tid, ifølge
Reuters og AP.

Men han stoppet ikke der.

- Washington står i stampe. De kunne ikke bevege seg framover, ikke stort ble oppnådd. Jeg syntes det var forferdelig, sier Schwarzenegger.

Han framstår dermed som lettet over at republikanerne mister flertallet i både Senatet og Representantenes Hus. I tillegg framhevet guvernøren sin vellykkede samarbeidslinje overfor demokratene i California som et eksempel til etterfølgelse for republikanerne som nå skal operere i mindretall i hovedstaden.


- Hvis (republikanerne) i Washington eller fra andre stater ser på det, får de forhåpentligvis med seg budskapet, sier «The Governator».

Etter den oppsiktsvekkende ordvekslingen med journalistene, skal staben til Schwarzenegger ifølge Carla Marinuccis blogg i San Francisco Chronicle raskt ha startet brannslukking for å dempe uttalelsene, og Arnold skal selv ha ringt en av reporterne for å understreke at sitatene ikke var «politiske av natur».

FEIRER? Ledelsen i Det republikanske parti er neppe begeistret for Arnold Schwarzeneggers utspill i ettermiddag. Her er «The Governator» da han tidligere på dagen promoterte californiske landbruksprodukter. Foto: SCANPIX/AP
FEIRER? Ledelsen i Det republikanske parti er neppe begeistret for Arnold Schwarzeneggers utspill i ettermiddag. Her er «The Governator» da han tidligere på dagen promoterte californiske landbruksprodukter. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
image: - Bra med nytt blod i Washington
Hele Norges coronakart