Bra, men ikke nok

Ap's folkevalgte er fornøyd med at Jens vil sette ned elavgiften. Men en øre holder ikke, mener de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er selvfølgelig fornøyd, men dette er ikke nok. Vi må redusere avgiften ytterligere i forbindelse med budsjettet, sier Ranveig Frøyland, tidligere olje- og energiminister og leder i Hordaland Arbeiderparti.

Samme dag som Dagsavisen skrev at hun krever halvert elavgift, lovet Jens Stoltenberg reduksjoner.

- Jeg vil aller helst ha et toprissystem for strømmen slik at det blir mer sosialt rettferdig, sier Frøyland.

Marit Nybakk fra Oslo vil ha toprissystem og Astrid Marie Nistad, stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane mener at strømbruk bør være avgiftsfritt opp til 20000 kilowatt. Deretter bør man betale avgift.

- Når han kutter en øre på alle, sparer de rikeste mest. Jeg har levert forslaget mitt til statsministeren før sommerferien, sier Nistad.

Avgiften hun helst vil kutte, er årsavgiften på bil: - Den er folk i distriktene opptatt av.

Også Grethe Fossum fra Hedmark har gått hardt ut mot de statlige avgiftene de siste dagene. Hun vil kutte tollavgiften på brennevin, men er godt fornøyd med Jens elkutt: - Det er et skritt i riktig retning. Jeg forventer ytterligere kutt i budsjettet, sier hun.

Avgiftspolitisk talsmann Erik Dalheim mener det er flott at Stoltenberg vil kutte elavgiften. Han forventer at regjeringen vil gjennomføre resten av kuttforslagene i det opprinnelige budsjettet.