Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bra om saken kan få en løsning

Marianne Ny startet rettsprosessen mot Julian Assange.

MØTTE PRESSEN:  Påtalesjef Marianne Ny møtte i dag pressen for å svare på spørsmål om Julian Assange. Foto: AP Photo/Scanpix/Adam Ihse
MØTTE PRESSEN: Påtalesjef Marianne Ny møtte i dag pressen for å svare på spørsmål om Julian Assange. Foto: AP Photo/Scanpix/Adam Ihse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter pågripelsen av Julian Assange i London i dag, avholdt den svenske påtalesjefen Marianne Ny en pressekonferanse i Göteborg.

Det var Marianna Ny som sendte ut den internasjonale arrestordren mot Assange, som førte til pågripelsen.

- Det er naturligvis bra om saken kan få en løsning, sa hun til media, ifølge Expressen.se.


Avviser komplott
Assange er mistenkt for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner, og den svenske påtalemakta har ikke hatt anledning til å avhøre ham. Wikileaks-grunnleggeren vil ikke reise til Sverige fordi han frykter at han vil bli utlevert til USA. Hans advokat har uttalt at siktelsen er politisk motivert.

Marianne Ny sa i dag at ingen utenlandske myndigheter har begjært om innsyn i utredningen. Hun tilbakeviser også at anklagene mot ham skal være feilaktige.

- Vi har ikke funnet noen grunn til at det skulle ligge noe komplott bak anklagene. Da ville siktelsen bli lagt bort, sier hun.

- Tilfeldig
Ny framholder at Assange fortsatt er «skjellig mistenkt for voldtekt». Om at han pågripes samtidig som Wikileaks slipper et stort antall hemmeligstemplede diplomatrapporter sier hun følgende:

- Jeg har ingen oppfatning om at det skal være noen som helst sammenheng.

Først 14. desember skal britiske myndigheter avgjøre om Assange skal utleveres til Sverige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!