Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bra omlegging

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Fra årsskiftet blir det billigere å kjøpe biler med lavt forbruk av drivstoffer og tilsvarende dyrere for biler med høyt. Ifølge statssekretær Roger Schjerva i Finansdepartementet kan det bli titusener av kroner å spare på valg av miljøriktig bil. Finansministeren varslet omleggingen i et intervju med Dagbladet allerede i januar. I går kunne Schjerva i Aftenposten redegjøre nærmere for hvordan det skal skje. Det er engangsavgiften, som betales ved kjøp av ny bil, som fra nyttår skal graderes. Jo mindre C02-utslipp, jo lavere engangsavgift. Omleggingen får ikke betydning for statens inntekter. Noen biler blir billigere, andre dyrere.
  •  Forslaget er i tråd med prinsippet om at forurenser betaler. Dersom endringer virkelig medfører at en del biler blir mye billigere, vil flere kjøpe miljøvennlige biler. Dermed vil formodentlig totalutslippet av C02-gasser fra bilparken gå ned. Det høres ut som god miljøpolitikk.

LEDER