Bra TIL slutt

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Viking 1-0. Etter nesten 11 timer uten seriescoring på Alfheim, ble endelig Abdoulaye M'Baye hovedrolleinnehaver - i det 87. minutt av kampen mot Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da historien om Tromsø var i ferd med å bli ren tragedie, tryllet regissør Terje Skarsfjord fram noe som kan minne om en happy ending.

Viking ble sendt hjem med tap og innbytter, og matchvinner M'Baye noterte seg for sin første nettkjenning siden serieåpningen mot Stabæk.

- Ja, nå er jeg lykkelig. Men noen hovedrolle hadde jeg ikke i dag, insisterer afrikaneren - som er blitt stemplet som et bomkjøp i hele sommer, etter hvert som laget hans har slettet den ene måltørkerekorden etter den andre.

- Jobbet hardt

- Har det vært frustrerende å sitte på tribunen mens klubben har hentet inn spisser?

- Nei, jeg har ikke vært frustrert. Men jeg har heller ikke vært lykkelig. Jeg vet at jeg ikke har vært god i år, men jeg har jobbet hardt. Ikke engang journalister kan være på topp hele tida. Det eneste de kan gjøre er å jobbe videre for å bli bedre, sier han mens han for første gang i år blir omringet av pressefolk med målsetning om å skrive noen hyggelige linjer om den senegalesiske spissen.

Mot Viking fikk leiesoldaten Koen Schockeart starte, mens Rune Johansen (tilbake fra kyssesyke) og Abdoulaye M'Baye slapp til på et tidspunkt da trener Skarsfjord satset alt på å punktere kampen.

Mutt Benny

I motsatt garderobe var stemningen noe muttere, og Viking-trener Benny Lennartsson ser ingen trøst i at laget hans allerede på onsdag får mulighet til å revansjere seg.

- Dersom vi ikke klarer å heve oss, ryker vi ut av cupen. TIL vant fortjent, fordi de var mer aggressive enn oss.

BARON_KRISE: 0-1 rullet inn til tross for at Håvard Flo ikke trass skikkelig. LSK-keeper Emille Baron (22) følte seg så ydmyket at han ba om å bli byttet ut på 0-2. - Det var et sant helvete, og jeg tar på meg skylden for begge4 målene. Jeg burde ikke stått. Jeg merket med en gang at jeg følte meg usikker og nervøs, sier en trist Emille Baron til Dagbladet.Foto: TOR YTTRI