Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Braathens-fly fikk motorstans

En fabrikasjonsfeil førte til at den ene av de to motorene i Braathens nyeste Boeing 737-700 stanset fredag. Flyet var på vei fra Trondheim til Oslo med 42 passasjerer og en besetning på fem om bord da uhellet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelser viste at årsaken til uhellet var et tretthetsbrudd i det ødelagte tannhjulet. Feilen er sporet tilbake til produksjonsfeil hos en underleverandør av flymotorens girboks.

Informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens opplyser til Stavanger Aftenblad at det er svært uvanlig at moderne jetmotorer stanser under flyging. Tjomsland understreker at moderne to-motors passasjerfly uten problemer skal kunne fly med en motor ute av drift. Det var derfor aldri fare for flyet eller de ombord, hevder han. Verken passasjerene eller kabinbesetningen skal ha merket at den ene motoren var stanset.

Hendelsen med Braathens nyeste og mest moderne fly er meldt til Luftfartsverket. Braathens vil nå undersøke samtlige av sine øvrige 737-maskiner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!