Braathens-fly måtte snu etter røykutvikling

Et Boeing 737-fly fra Braathens måtte returnere til Gardermoen da det kort tid etter avreise oppsto røykutvikling i cockpiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politi, ambulanse og brannvesen var i full beredskap etter at kapteinen meldte om røykutvikling, skriver Romerikes Blad.

- - Flyet, som skulle til Bardufoss og hadde 58 passasjerer om bord, tok av fra Oslo Lufthavn Gardermoen ved 17.30-tiden. Det landet igjen bare noen minutter senere, forteller vaktleder Arvid Furuly ved Gardermoen politistasjon til NTB.

Politiet vet foreløpig ingenting om årsaken til røykutviklingen.

- Flyet tok av klokken 17.25 og returnerte etter bare rundt sju minutter da våre piloter oppdaget en liten røykutvikling på høyre side av cockpiten, opplyser informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Braathens.

I slike tilfeller har pilotene klare prosedyrer, nemlig å returnere til flyplassen umiddelbart.

- Ingen i kabinen merket noen ting, men passasjerene ble briefet i etterkant. De fleste kommer seg av gårde i kveld, sier Ellingsen til NTB.

  • For ikke mange dagene siden mistet et Braathens-fly et deksel i lufta. Dekselet landet på golfbanen i Nittedal. Flyet landet som det skulle på Gardermoen.(Dagbladet.no/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer