Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Braathens-fly skled av taksebane

Et passasjerfly fra Braathens skled i natt av taksebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Årsaken er trolig frost og isdannelser på taksebanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet, en Boeing 737 som hadde fraktet fotballsupportere og andre fra Oslo til Stavanger i går kveld, skled av taksebanen etter at det hadde returnert til Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) klokka 01.25 i natt. Flyet var tomt for passasjerer, og det skled av da det var på en av avkjøringsbanene på vei mot terminalbygningen.

- Flyet skled to meter ut på gresset, opplyser OSLs informasjonssjef Jo Kobro til Dagbladet.no.

Ifølge Kobro er det ennå ikke fastslått hva som var årsaken til at flyet skled av, men han opplyser at det var glatt, og at frostdannelse var den trolige årsaken. Flyet ble etter kort tid trukket av gresset ved hjelp av biler.

På Oslo Lufthavn var det ifølge Kobro ikke nødvendig å iverksette noen beredskap da flyet havnet utenfor asfalten, og han avviser at det var noe tilløp til dramatikk.

Det er OSL som har ansvaret for å holde rulle- og taksebaner isfrie.

Braathens' informasjonssjef Anne Grete Ellingsen sier til Dagbladet.no at flyet ikke ble påført skader da det havnet utenfor taksebanen. Selskapet avventer nå rapporter fra flyets kaptein.

Ifølge Ellingsen er dette første gang et Braathens-fly har havnet utenfor rullebanen.

Hele Norges coronakart