Braathens legger ned bakketjenesten

Styret og bedriftsforsamlingen i Braathens bestemte seg i kveld for å fjerne 1000 ansatte på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK har styret i Braathens i ettermiddag besluttet å kutte 800 årsverk i selskapet. Også nyhetsbyrået NTB melder at styrets beslutning nå er klar. Det betyr at rundt 1000 ansatte på bakken vil miste jobbene sine. De ansattes organisasjoner skal i ettermiddag orienteres om beslutningen.

- Det vil foreløpig ikke bli oppsigelser av de ansatte, sier administrerende direktør Vidar Meum i Braathens til nyhetsbyrået NTB. Han opplyser at de vil tilby de ansatte sluttpakker og frivillige ordninger.

Varsler aksjoner

Ifølge TV2 kan det bli store forsinkelser i kveld etter at Braathensansatte har varslet gå-sakte-aksjoner og overtidsnekt.

- For å si det sånn: Vi kommer til å laste flyene i et svært moderat tempo, sier en Braathens-stuer til Nettavisen.

Skal du ut og fly med Braathens kan du regne med forsinkelser allerede i kveld.

Er flyet ditt forsinket?Sjekk flyene her.

LO engasjerert

I forrige uke gikk LO-leder Gerd Liv Valla ut og kritiserte styrene i SAS og Braathens for å forsøke å omgå lovverket ved å sparke for mange Braathensansatte. Fagforeningene i Braathens mener at da SAS overtok det kriserammede flyselskapet ble de ansatte i begge selskapene lovet likebehandling. Når bare bakkemannskap i Braathens nå skal sies opp, er det et grovt løftebrudd, mener fagforeningene. LO har truet med å ta saken til Arbeidsretten.

Valle sier at jurister i LO har undersøkt saken og kommet til at det er skjedd en virksomhetsoverdragelse, og da kan ikke SAS beskytte egne folk og samtidig si opp 1.000 bakkeansatte i Braathens.

SPARKER 1000: Etter flere utsettelser har administrerende direktør Vidar Meum i Braathens gjennomført styremøtet i ettermiddag.