Braathens registrerer fly i Sverige

Flyselskapet Braathens, som truer med å flytte utenlands hvis det ikke slipper å betale moms og investeringsavgift, har begynt å registrere flyene sine i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette vil ta noen uker, så dersom vi får en rask bekreftelse på momsfritak fra departementet, vil vi kunne endre registreringen, sier finansdirektør Per H. Christensen i Braathens til Aftenposten.

Ifølge Aftenposten ser Finansdepartementet nå på mulige måter å endre momsreglene på, for å komme Braathens i møte.

Braathens mener regelverket for avgifter i dag favoriserer selskaper med fly registrert i utlandet og med vedlikeholdsbaser utenfor Norge. Derfor gikk selskapet for noen uker siden ut og fortalte at det ville flytte flyene sine til Sverige.

Flyselskapet krever fritak for moms ved leveringer av varer og tjenester til norskregistrerte fly og fritak for investeringsavgift på driftsmidler til flyverksteder. 5.380 personer er ansatt i Braathens. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 6,4 milliarder kroner og betalte 1,5 milliarder kroner i avgifter til staten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer