Braathens SAFE med 206 mill. i pluss

Braathens SAFEs resultat etter skatt i 1997 ble 206 millioner kroner, mot 88 millioner i 1996. Det er et resultat administrerende direktør Erik G. Braathen sier seg passelig fornøyd med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Brutto driftsmarginen for 1997 er på 13,4 prosent. Vi skulle gjerne sett et bedre resultat. Målet om 18 prosents driftsmargin står fast, sier Braathen.

De samlete driftsinntektene, inkludert inntektene fra flyselskapet Transwede som nå eies med 100 prosent av Braathens, var på 5 401 millioner. Driftsutgiftene var på 4 679 millioner kroner. Erik G. Braathen er langt på vei fornøyd med passasjertallene både på innenriks- og utenriksrutene, men peker på at at kostnadene gjennom 1997 økte med over 10 prosent.

- Det er ikke uventet at vi har pådradd oss ekstra kostnader på enkelte områder året før konkurransen for alvor slippes løs, og Oslos hovedflyplass flyttes til Gardermoen. Vi vil derfor fortsette det arbeid som er påbegynt for å effektivisere i alle ledd, sier Erik G. Braathen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer